Blog
post

‘Pixel perfect’: jouw full service team

Scroll

Auteur

Jan Van Reeth

Gepubliceerd op

10/12/20

Wat hebben alle succesvolle organisaties gemeen? Ze hebben oog voor detail en werken alles visueel tot in de puntjes uit. Pixelneukerij? Eerder pixel perfect! Je ziet de details niet, je ‘voelt’ ze wel. En ze worden steeds belangrijker, want online is het een van de weinige resterende weerspiegelingen van kwaliteit en vertrouwen. Hoe je dat klaarspeelt? Met een full service team!

Full service in UX/UI, branding & development

Wanneer je als organisatie start met een nieuwe visuele identiteit, schakel je in het beste geval niet één agency of designer in, maar een full service team. Zo’n team houdt rekening met de uitwerking van de online User Experience, (online) branding en UX/UI design. Dat is design van a tot z, zonder een veelheid aan teams, communicatiekluwens of verlies van merkeigenheid.

The art of allround design

Een full service team werkt idealiter met een team van allround designers, vanwege de grote raakvlakken tussen de specialiteiten. Een allround designer beheert processen en communicatie en is in staat om alle details in het visuele landschap op punt te stellen. Daarnaast kent hij of zij net zo goed de geheimen van UX/UI design. Het is een samenspel van verschillende expertises, op een gelijkwaardig niveau.

Jan exporteert assets uit het UI design voor development.

Van design naar development

Allround designers hebben ook affiniteit met development en kennen vlotjes hun weg in verschillende codetalen die cruciaal zijn voor webdevelopment zoals HTML, Sass, Javascript, PHP... Dat maakt dat er meer begrip is voor designbeperkingen. Bovendien creëer je zo een vlottere worfklow en kennisdeling tussen design en development.

Verschil tussen designer en frontend developer

Ja, wat is het verschil eigenlijk? Kort door de bocht: een allround designer is visueler ingesteld dan een frontend developer. Meer ‘pixel perfection’ bij het omzetten van design naar code, dus. Een Frontend Developer heeft dan weer meer technische kennis, en hij focust op een perfecte technische werking. Een mooi partnership, de één kan niet zonder de ander!

En dat maakt ook ineens de cirkel compleet, want zo gaan we van branding naar UX/UI design, naar visueel development en technische perfectie! 

Designdiensten nodig voor jouw organisatie?

Contacteer ons