Terug

The Bewire Times

Interne communicatie met een twist

Scroll

Het project

Bewire had, als ecocsysteem met meer dan 100 medewerkers, nood aan een nieuw intern communicatiemedium. Het team van Studio Ignite kreeg vrij spel en kwam al snel uit bij een ‘gazet’, The Bewire Times. Geen betere manier om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen in het bedrijf dan via de krant bij de koffie.

Onze rol

  • Editorial design
  • Copywriting
  • Content creatie
  • Vertaling
De gevouwen Bewire Times krant op een kast in het kantoor van Bewire

Het nuttige aan het aangename koppelen

Interne communicatie is key, daar zijn ook wij van overtuigd. Waar we echter niet van overtuigd zijn, is het klassieke intranet of droge mailverkeer met bedrijfsupdates. We gingen op zoek naar een laagdrempelige en creatieve manier om het hele bedrijf up to date te houden van het reilen en zeilen binnen Bewire. 

In de vorm van een gazet, The Bewire Times, voorzien we maandelijks iedereen van nuttige – en minder nuttige, maar minstens even leuke – tips, weetjes, updates en informatie.

The Bewire Times opgeborgen in een krantenhouder in het kantoor van Bewire
Een medewerker van Studio Ignite doorbladerd The Bewire Times

Matuur maandblad

Voor het ontwerp van de krant lag de focus op herkenbaarheid. Enerzijds moest The Bewire Times eruitzien als een echte krant. Anderzijds besteedden we voldoende aandacht aan de huisstijl van Bewire. Door het kleurgebruik en de typische hexagonen en fonts, slaagden we in dat opzet.

Copy & communicatie met een knipoog

Ook voor de inhoud zochten we naar de perfecte balans tussen belangrijke communicatie en een luchtig format. De krant is opgebouwd uit terugkerende rubrieken. Zo krijgen interne HR- en kantoorupdates een prominente plaats en is er ook steevast een uitgebreide evenementenkalender terug te vinden. 

Ook de typische krantenrubrieken, zoals een maandelijkse puzzel en horoscoop, mochten niet ontbreken. Zoals een krant vaak een weekendbijlage heeft rond een bepaald topic, zo voorzien we ook maandelijks 1 of 2 pagina’s voor een special. Een interview met een medewerker, een sportbijlage of belangrijke cijfers: alles kan.

De schrijfstijl is to the point, makkelijk leesbaar en luchtig. Precies zoals een krant moet zijn, als je ‘t ons vraagt.

De achterzijde van de Bewire Times krant op een bijzettafel in de recreatiezone van het Bewire kantoor
Close up van een rubriek in The Bewire Times

N.v.d.r. (Noot van de redactie)

Het redactieteam van The Bewire Times is een geoliede machine. Onze copywriter verzamelt de input, waarmee ze de gazet vult en schrijft. Dan is het aan onze designer om de tekst naar het visuele te vertalen en de puntjes op de i te zetten. De krant wordt ook elke maand vertaald naar het Engels en gedrukt. Want wat is er beter dan een échte papieren gazet bij de koffie?

Zin gekregen in een samenwerking?

Let's meet