Terug

Center Parcs

Aantrekkelijk app design met een laagdrempelige UI

Scroll

Center Parcs Fit@Work app

Het project

De Europese keten van bungalowparken ijvert al jaren om haar medewerkers actief en gezond te houden. Dankzij Studio Ignite kunnen ze via de Fit@Work app al hun personeel via gamification aanmoedigen om dagelijks aan sport te doen. De interactieve app op maat is dé tool bij uitstek om 8000 medewerkers in 21 parken te betrekken bij het gezondheidsprogramma van de organisatie.

Onze rol

  • App design
  • UX & UI
Center Parcs Fit@Work app onboarding schermen

Usability, interaction & personalisation

Een laagdrempelige app die een breed publiek moet stimuleren om deze dagelijks te gebruiken. Hoe begin je daaraan? We dachten meteen aan een design dat doet denken aan bekende social mediakanalen, zodat iedere leeftijdsgroep meteen aan de slag en de leercurve zeer beperkt bleef. Werknemers moeten eenvoudigweg een profiel aanmaken onder het account van hun park, nadien kunnen zich individueel of als team deelnemen aan verschillende uitdagingen en workshops. De ranking op parkniveau en het individuele klassement maakt het competitieve aspect compleet. Daarnaast kan je elkaar digitale ‘cheers’ toesturen nadat je een workout voltooid hebt.

Center Parcs Fit@Work app in gebruik door een werknemer
Center Parcs Fit@Work app healthscan scherm

Een frisse, herkenbare look & feel

We wilden medewerkers de app zo snel mogelijk laten omarmen. Dit trachtten we te doen door dicht bij de huisstijl te blijven en het beeldgebruik van andere communicatieplatformen van de organisatie te laten terugkomen. Het zorgde meteen voor een stijl die vertrouwd overkwam. Het succes van de app hing af van hoe de medewerkers er mee zouden omgaan, maar door de fijne UX bereikten we ons doel en kregen we enthousiaste feedback van de organisatie. Het was nu aan hen om de app levendig te houden met uitdagende opdrachten en rewards.

Verscheidene schermen van de Center Parcs Fit@Work app

Zin in een samenwerking voor jouw project?

Neem contact op