Terug

Collide

Design & copywriting als brandstof voor een brand new collision

Scroll

Het project

Voor een grote evolutie - of liever ‘collision’ - binnen het bedrijf, deed Collide een beroep op Studio Ignite, hun vaste partner in design en copywriting. Het doel? Een big bang creëren tussen passie, eenvoud en technologie. Studio Ignite luisterde en startte met het schrijven van een verhaal. Een mooie samenwerking, die nog lang geen einde kent, was geboren.

Onze rol

  • Naam & logo
  • Branding
  • Webdesign & development
  • UI Design
  • Content creation
  • Copywriting
  • Video content
Het design van verschillende webpagina's van supersonic.online op desktop resolutie

Technology meets design

Waar Collide binnen Bewire de technische kant – Fullstack Development & alles wat daarbij komt kijken – voor zijn rekening neemt, is Studio Ignite de creatieve cel. Combineer je die uiteenlopende invalshoeken, dan gebeurt er iets magisch. 

We zochten naar een balans tussen tijdloos design en het technologische karakter door te focussen op eenvoud en het gebruik van geometrische vormen. In combinatie met retro kleuren en een strak, maar edgy lettertype, onderscheidt Collide zich van de rest.

Anders dan anders, kozen we bij Collide voor minder beeld en meer typografische elementen, zonder het menselijke uit het oog te verliezen. De cultuur van Collide is er immers eentje van ‘People First’. Die boodschap drukken we, naast een full blown culture page, ook uit in de woordkeuze. Termen als community, zelfontwikkeling en begeleiding spreken voor zich.

Om voeling te creëren met het bedrijf, lieten we de medewerkers van Collide  aan het woord. Erg waardevol materiaal om de boodschap kracht bij te zetten.

Het responsive design van de Collide website
De jobs pagina van de Collide website

Full service, full support

Studio Ignite kreeg het volledige vertrouwen om, in samenspraak met het team van Collide, de volledige branding, het webdesign & development en de contentcreatie (in woord én in beeld) uit te werken. Dat beide partners in dit verhaal deel zijn van het Bewire ecosysteem maakt dat dat vertrouwen er is, en dat we na de oplevering blijven instaan voor de support van zowel de website als de social media kanalen van Collide.

Designs van een banner voor de Supersonic LinkedIn pagina
Collide rollup banners
Onderdelen van het branding pakket van Collide, waaronder een facturatietemplate, mok, t-shirt en schrijfwaren

1 + 1 = 3

We geloven erin dat teamwork en communicatie de sleutel zijn tot succes. Aan dit verhaal schreef zowat het hele team mee. Onze copywriter focuste zich op de teksten en interviews, terwijl onze creatives op elkaar konden rekenen op cruciale momenten in het proces. Het DNA van Studio Ignite zit letterlijk én figuurlijk in deze case.

Design van Collide social media templates en copy op maat

Zin gekregen in een samenwerking?

Let's meet