Terug

Shape & Shift

Als startup je stempel drukken met matuur design

Scroll

Het project

Shape & Shift helpt de toekomst van bedrijven vormgeven met een grondige businessanalyse en het stimuleren van digitale innovatie binnen de bedrijfscultuur. Daarnaast willen zij nieuwe technologische ontwikkelingen en markttrends omzetten naar duurzame oplossingen en strategisch inzetten binnen het businessdomein van een klant. Met die kennis in het achterhoofd wilden we de visie & missie van Shape & Shift doortrekken in hun logo, branding, website én copy.

Onze rol

  • Logo
  • Branding
  • UX & UI
  • Webdevelopment
  • Copywriting
Shape & Shift website op verschillende toestellen

Een startup met mature uitstraling

In eerste instantie gingen we voor deze startup op zoek naar een gepaste merknaam die de lading dekte én paste bij de cultuur die het bedrijf wil uitstralen en uitbouwen. Aan de hand van de twee basispijlers, ‘business modeling’ en ‘innovatie’, bedachten we een naam die die kenmerken weerspiegelt. Het corporate aspect van het tweeluik trokken we door in de vormen van het logo. In het symbool herken je de ‘shift’ en ook een abstracte ‘handshake’ tussen twee partijen.

De vormen zijn nadien doorgetrokken in de verdere branding van de organisatie. De eigenzinnige fotocollages typeren het innovatieve en dynamische karakter van Shape & Shift. Daarnaast waarborgt het kleurenpallet een corporate feeling en straalt het een zekere simpliciteit, professionaliteit en klaarheid uit.

Sensibilisatie pagina - Shape & Shift website op tablet
Inspire Workshop pagina - Shape & Shift website op tablet
Design van de Shape & Shift homepagina

Dynamiek in beeld en tekst

Om ervoor te zorgen dat het dynamische en moderne karakter van de organisatie ook digitaal opviel, verwerkten we op de homepage een opvallende animatie. Daarnaast werd er in de copy ook een balans gezocht tussen het jargon van ‘business innovation analysis’ en het formuleren van de nood van een klant op het vlak van innovatie en innovatiecultuur.

Design van de Business Innovation Analyst pagina

Print & Merchandise

Voor deze brand werkten we niet alleen de online identiteit uit, maar leverden we ook naamkaartjes, banners, notitieblokken, mappen en pennen. Op die manier zorgden we voor herkenbaarheid bij elk touchpoint met klanten en werknemers.

Shape & Shift naamkaartjes gedrukt op Multiloft papier
Shape & Shift offertemap voorzijde
Shape & Shift offertemap binnenzijde
Blocnote met Shape & Shift branding

Ook interesse in on- en offline branding voor jouw merk?

Let's meet