Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'xx_change_jquery' not found or invalid function name in /data/sites/web/studioignitebe/www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Blog
post

Videocontent. Verschillende vormen, nog meer voordelen.

Scroll

Auteur

Kithana Lenaerts

Gepubliceerd op

18/01/24

Wat spreekt jou het meest aan? Een foto van een product of een unboxingvideo? Een quote of een videotestimonial? Een groepsfoto of een culturevideo? Meer dan 80% van de mensen geeft de voorkeur 3x aan de tweede suggestie, en laat dat nu net steeds video zijn… Ontdek waarom videocontent ook voor jouw organisatie the next chapter is.

Over versies en vormen

Live action vs. animatie

Live action is the real deal. Deze video’s worden gefilmd en brengen ‘echte’ mensen en objecten in beeld. er wordt gebruik gemaakt van videografie of fotografie.

Animatie of motion design daarentegen maken gebruik van verschillende afbeeldingen of designs die achter elkaar worden gezet en zo de illusie van beweging geven.

Van A tot Z

Of je nu een voorkeur hebt voor animatievideo’s of ‘echte’ video’s, naast dat onderscheid bestaan er heel wat soorten video’s die jouw merk of organisatie in de kijker kunnen zetten. Bepaal op voorhand je doel(en) en kies op basis daarvan welke video’s je wil (laten) maken. Een kleine greep uit de ontelbare mogelijkheden:

  • Bedrijfsvideo’s. In een bedrijfsvideo toon je de bedrijfscultuur van jouw organisatie. Deze video’s bevatten echte beelden. Animatie zegt in dit geval niets.
  • Testimonials. Testimonials laten mensen aan het woord, van medewerkers tot klanten. Real life & persoonlijk.
  • Instructievideo’s. In een instructievideo leg je uit hoe je iets doet of hoe een product werkt. Deze video’s zijn erg handig wanneer je producten verkoopt en bestaan zowel in animatievorm als in live action.
  • Aftermovies. In een aftermovie vat je bijvoorbeeld een event samen. Echte beelden zijn hier onmisbaar om de sfeer te beschrijven. Daar dienen aftermovies immers voor.

Videocontent? Voordelig!

1ste klasse aandachtstrekker

Videocontent trekt de aandacht van je publiek op een manier waarop tekst en afbeeldingen dat niet kunnen. Door de dynamiek en beweging vallen video’s op in de massa. Wanneer je de aandacht getrokken hebt, kan een video dan ook de boodschap snel en effectief overbrengen én tegelijk inspelen op emoties.

Wist je dat videocontent – op je website en social media – er ook voor zorgt dat je hoger scoort op Google en Facebook?

Van aangetrokken naar betrokken

De aandacht trekken (en vasthouden) is één zaak, je publiek effectief betrekken is een ander paar mouwen. Ook daar is video een erg sterk medium. Door de band die je creëert wanneer iemand blijft kijken, hoe kort de video ook mag zijn, betrek je hem/haar in je verhaal en blijft de boodschap (langer) hangen. Wanneer een video je raakt, aan het lachen brengt of boeit, ben je sneller geneigd er iets mee te doen, zoals erop reageren, of de beelden delen. Of het nu gaat om het persoonlijk doorsturen van een filmpje of een repost op social media: interactie is interactie.

Je hoort wel vaker dat een video viraal is gegaan, veel vaker dan een foto.

Complex helder

Videocontent is hét type content bij uitstek om abstracte of ingewikkelde concepten te duiden. In een animatievideo kan je grote hoeveelheden info opsplitsen waardoor het voor de kijker makkelijker is die te begrijpen en te onthouden. Maar ook een video waarin bijvoorbeeld een expert iets uitlegt, kan erg goed werken. Doordat de kijker de info visueel te zien krijgt en tegelijk duiding krijgt, is de boodschap gemakkelijker te onthouden en te begrijpen.

91% van de mensen bekijkt video’s om meer te leren over een bepaald product/service.

Video Marketing Statistics 2024

Next level brand awareness

Een herkenbare, maar unieke merkidentiteit is essentieel om een loyaal publiek te creëren dat je merk vertrouwt en herkent. (Animatie)video’s kunnen helpen om die identiteit naar een hoger niveau te tillen.


Wanneer je typische kenmerken ook in beeld en in beweging brengt, groeit het vertrouwen bij de klant. Denk aan kleuren en fonts bij motion design, of merchandising in videografische content.

Ook Google maakt gebruik van eigenzinnige motion graphics om hun producten en services uit te leggen en te promoten. In die video’s is de brand identity van Google onmiskenbaar.

Keep in mind…

  • Kort en krachtig.
    Mensen hebben een aandachtspanne van ongeveer 8 seconden. Als je niet meteen iemands aandacht kan trekken, ben je hem/haar kwijt en wordt er verder gescrold. Een lange video wordt al snel saai. Houd het kort en bondig en vermijd overbodige info.
  • Beeld > geluid.
    Vaak kijken mensen video’s – in eerste instantie – zonder geluid, zeker op social media. Zorg er dus voor dat je video ook zonder geluid interessant is en dezelfde boodschap meegeeft.

Tip: Laat een video altijd eerst zien zonder geluid wanneer je feedback vraagt. Als de boodschap dan duidelijk is, kan je nog sleutelen, maar dan is de basis er alvast.

  • Less is more.
    Er bestaan tal van flitsende effecten en filters voor videocontent, zowel voor motion design als wat real life video betreft. Een enorme troef, maar ook een valkuil om te ver te gaan. Een video die te druk is kan afleiden en zo zijn doel missen. Keep it simple, altijd.


Goesting gekregen in videocontent om jouw merk of organisatie een boost te geven? Wij ook! Tot binnenkort?

Hebben we jouw interesse opgewekt?

Let's meet

Notice: Trying to get property 'ID' of non-object in /data/sites/web/studioignitebe/www/wp-content/themes/studio-ignite/single-blog.php on line 88